Winkelmand

Kinderwens

Klaar voor een nieuw hoofdstuk en willen jullie graag meer informatie? Dan kunnen jullie bij Bidaya terecht voor een kinderwensconsult! Een lange tijd werd gedacht dat de periode vlak vóór een zwangerschap geen invloed heeft op de baby.

Onderzoek toonde aan dat dit echter wel zo is. Dit wil zeggen dat de levensstijl en voedingskeuzes voor de zwangerschap ook een rol spelen op de ontwikkeling van jullie kindje tot zelfs op latere leeftijd! Daarnaast weten we nu ook dat niet enkel de levensstijl van de vrouw, maar ook die van de partner belangrijk is. Daarom is het heel belangrijk om goed geïnformeerd aan deze nieuwe fase te beginnen. Je vroedvrouw kan je daarbij helpen!

Staan jullie aan het begin of middenin een medisch traject, zoals bijvoorbeeld IVF of ICSI? Ook hierbij kan je met al je vragen terecht bij je vroedvrouw.

Kinderwens

Zwangerschap

Naast de gynaecoloog, speelt ook de vroedvrouw een belangrijke rol in jullie zwangerschap. Al vanaf het eerste plusje op jouw test kan je bij je vroedvrouw terecht. Tijdens de consultaties maken we tijd voor medische controles zoals een bloedafname, de bloeddruk, harttoontjes van de baby, … Daarnaast bieden we ook een luisterend oor bij twijfels en vragen. De consultaties geven doorheen het hectische gebeuren ruimte en tijd om bewust na te denken over jullie nieuwe levensfase. We luisteren naar jullie verhaal en begeleiden jullie doorheen deze bijzondere transitie en emotionele omwenteling. Afhankelijk van de zwangerschapstermijn wordt er ook informatie gegeven zodat jullie helemaal op de hoogte zijn van alles dat zich afspeelt. Elke zwangerschap en elk koppel is anders, onze zorg is dan ook altijd afgestemd op jullie unieke situatie. Tijdens de eerste kennismaking, overlopen we hoe de opvolging van jouw zwangerschap gaat verlopen. De frequentie is individueel en hangt dus helemaal af van jullie behoeftes.

Daarnaast maken consultaties doorheen het hectische gebeuren ruimte om bewust tijd te maken voor jullie kind en om jullie voor te bereiden op de geboorte. Afhankelijk van de zwangerschapstermijn wordt er ook informatie gegeven zodat jullie helemaal op de hoogte zijn van alles dat zich afspeelt.

Zwangerschap

Arbeid en (thuis)bevalling

Je kan ervoor kiezen om het eerste deel van de weeën thuis op te vangen, samen met jouw partner en vroedvrouw. De vroedvrouw
ondersteunt je door de contracties heen, helpt je omgaan met de pijn en volgt je baby op.

Je warme en vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat je de weeën beter kan opvangen. Daarnaast heb je ook alle ruimte om instinctief te bewegen en ben je meer ontspannen, wat een positieve invloed heeft op het verloop. Wanneer de bevalling nadert, vertrekken we naar het ziekenhuis naar keuze waar de geboorte uiteindelijk plaatsvindt. Je vroedvrouw mag als derde persoon ook meegaan naar het ziekenhuis om jullie verder te ondersteunen.

Je kan er daarnaast ook voor kiezen om thuis te blijven en de geboorte in je vertrouwde omgeving te laten doorgaan. Je eigen warme omgeving, vertrouwde vroedvrouw en intieme kring werken immers positief op het verloop van je bevalling. We keren helemaal terug naar de natuur, weg van alle mogelijke storingen. Je hormonen kunnen de vrije loop gaan en je lichaam heeft alle rust om instinctief de geboorte te doen plaatsvinden. Er wordt een zwembad en baarkruk voorzien, alsook bescherming voor meubels en/of het bed. Zo kan je lichaam op het moment zelf de gewenste houding en manier kiezen!

Arbeid

Kraamperiode

Na de bevalling komt de vroedvrouw thuis langs voor de verdere opvolging. Enerzijds is er ruimte voor de medische controles van jou en jullie kersverse baby. Het gewichtje, de hielprik en jouw gezondheid worden allemaal in de gaten gehouden door je vroedvrouw. Daarnaast bieden we ook een luisterend oor en zijn wij jouw extra steunpilaar in deze bijzondere periode.

Je kan op onze vroedvrouwenzorg rekenen tot jullie spruit zijn/haar eerste kaarsje uitblaast! De frequentie van de huisbezoeken wordt afgestemd op jullie behoeften. Naast de huisbezoeken zijn we ook 24/7 telefonisch bereikbaar voor al jullie vragen, groot en klein.

Thuis
Chat openen
Vragen? stuur ons een berichtje! :)