Winkelmand

vroedvrouw, lactatiekundige en draagconsulente

Loubna Lamkharrat

VROEDVROUW

As-salamou aleykoum, ik ben Loubna Lamkharrat!

Al tijdens mijn eerste levensjaren merkte ik dat ik ontzettend geïnteresseerd ben in al het wonderbaarlijke dat het vrouwenlichaam rijk is. Ik wist dan ook al heel snel waar mijn passie lag en dat ik vroedvrouw zou worden!

Na een bijzonder avontuur als vroedvrouw in Ghana, begon ik in 2018 als zelfstandige vroedvrouw! Twee jaar later werd Bidaya geboren, mijn eigen praktijk waar mijn islamitische roots en focus op het natuurlijke geboorteproces samenkomen.

De naam staat niet alleen voor de start van een nieuwe fase in mijn vroedvrouw-zijn, maar symboliseert ook het mooie, warme maar ook rauwe begin van een nieuw leven.

Doorheen de tijd heb ik geleerd dat een vrouwenlichaam tot veel meer in staat is dan er vandaag de dag wordt aangenomen. Dit dagelijks mogen waarnemen (en ook wel een klein stukje van mogen uitmaken) geeft mij dan ook enorm veel voldoening. De speciale band die gecreëerd wordt tijdens het begeleiden is onbeschrijfelijk en uniek. Het geeft een zeer speciaal gevoel wetende dat je levenspartners hebt geholpen bij de transitie naar een nieuw hoofdstuk. Ik begeleid mensen in het beseffen dat ze het heft in eigen handen mogen nemen en zelf keuzes mogen maken rondom hun eigen zwangerschap, bevalling en ouderschap.

Ik streef dan ook naar een positieve en fijne geboorte-ervaring voor elk koppel met respect voor eigen keuzes en individualiteit.

Geboeid door al het mooie dat de natuur ons biedt, begeleid ik jullie dan ook graag als koppel doorheen jullie bijzondere reis naar een nieuw begin. Jullie Bidaya.

vroedvrouw

Ateka Hamid

VROEDVROUW

Assalom o aleikum, ik ben Ateka Hamid, een millenial vanuit Stockholm, Zweden. Ik woon sinds 10 jaar in Hasselt samen met mijn twee kindjes en mijn man. In 2019 kwam mijn droom eindelijk uit – ik mocht me nu een trotse vroedvrouw noemen. Met de gloednieuwe diploma in hand solliciteerde ik als vroedvrouw voor vrijwilligerswerk in Pakistan, waar ik ook mijn roots heb. Het werk voelde zo waardevol aan. Eens terug in België zocht ik dezelfde voldoening…

Ik heb toen een podcast gestart over zwangerschap en geboorte – Pregopod. De ambitie was ten eerste om vrouwen informatie aan te bieden over een zwangerschap en bevalling, en daarna hen ook te sterken in hun geïnformeerde beslissingen. En het allerbelangrijkste; de autonomie en vetrouwen in het eigen lichaam te bevorderen. Daar ligt echt mijn passie.

Sinds juli 2020 werk ik als zelfstandige vroedvrouw. Kort daarna is Bidaya op mijn pad gekomen, een vroedvrouwenpraktijk met dezelfde visie en missie – iets betekenen voor onze oemmah en het natuurlijke proces ondersteunen.

Een zwangerschap meemaken is een heel bijzondere reis. Het is niet altijd een roze wolk en de begeleiding van een vroedvrouw kan zo waardevol zijn. Het belangrijkste is dat jij op jouw gemak voelt met jouw gekozen vroedvrouw. Het zal altijd een eer zijn om tijdens deze spannende periode iets te kunnen betekenen voor jullie.

vroedvrouw

Chaima Marrakchi

VROEDVROUW

Assalamou aleykoum

Ik ben Chaima Marrakchi, vroedvrouw met Marokkaanse roots.

Nadat ik mijn economische studies heb afgerond, heb ik besloten om een stap richting de gezondheidszorg te zetten.

Als baby heb ik zelf een moeilijke geboorte en kraamperiode gehad. Hierdoor is mijn  interesse in moeder en baby ontstaan, de passie voor vroedkunde is dan tot stand gekomen.

Ik vindt het heel belangrijk dat ouders de juiste informatie en nodige begeleiding krijgen tijdens hun zwangerschap en kraamperiode. Zodat ze een geïnformeerde keuze kunnen maken. Door mijn afkomst heb ik het geluk dat ik naast het Nederlands ook de Arabische taal zeer goed beheers, hierdoor kan ik een groter doelpubliek bereiken die zijn weg niet altijd even gemakkelijk terugvindt naar een vroedvrouw.

Ik blijf gefacineerd hoe Allah (swt) het vrouwen lichaam heeft gecreërd. Van de conceptie, de bevalling, de borstvoedingsperiode tot de opvoeding nadien. Allah (swt) heeft de vrouw zodanig geschapen dat haar lichaam in staat is om dit proces door te staan, mijn doel is om samen met de vrouw hiernaar opzoek te gaan.

Na een avontuurlijke traject heb ik in 2022 mijn diploma als vroedvrouw behaald aan de AP-hogeschool. Als kersverse vroedvrouw ben ik een nieuwe hoofdtuk gestart als zelfstandige vroedvrouw binnen vroedvrouwenpraktijk Bidaya.

Inshaa Allah komen we elkaar snel tegen tijdens jullie Bidaya!

vroedvrouw

Talia Özçelik

VROEDVROUW

As-salamou aleykoum, ik ben Talia Özçelik,

Talia, vroedvrouw in hart & nieren. Omdat vroedvrouw zijn, niet iets is wat je doet maar gewoonweg bent!

Ik heb mijn laatste jaar mogen afsluiten met een buitenlandse stage in Gambia. Het was voor mij een unieke en onvergetelijke ervaring die ik nooit meer zal vergeten! Ik heb heel wat gezien, meegemaakt en ervaren in deze periode. Ik werd er geconfronteerd met de grootste blijdschap en het grootste verdriet. Op buitenlandse stage krijg je vaak leerkansen die we in België minder vaak krijgen. Deze periode heeft mij dus ook geholpen een ‘zelfstandige’ vroedvrouw te worden. Aan het einde van de rit sta je zeker en vast sterker in je schoenen!

In 2022 was het dan eindelijk zover: afgestudeerd als vroedvrouw. Mijn droom werd meteen werkelijkheid toen ik bij Bidaya mocht starten. Wat ben ik dankbaar om deel te mogen uitmaken van dit team!

Ik hoop jullie op een warme manier te kunnen bijstaan tijdens jullie kinderwens, zwangerschap, bevalling en jullie transitie naar het ouderschap.

Klinisch psycholoog

Ilhem Bouchema

PSYCHOLOOG

Assalaamou aleykoum wa rahmatoullahy wa baarakaatouh

Mijn naam is Ilhem Bouchema, ik ben sinds 2017 afgestudeerd als klinisch psychologe aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) waarbij ik grote onderscheiding behaalde met mijn masterthesis.

Nadat ik een periode als psychologe werkte bij Famille Sur Mesure en Espace Santé Famille, nam ik een lange pauze toen ik werd gezegend met twee prachtige kinderen; ondertussen een dochtertje van vier en een zoontje van één. De keuze om thuisblijfmoeder te zijn, heb ik zeer bewust genomen. Onder andere de wetenschap over het enorme belang van een veilige hechting gedurende de eerste 1000 dagen na de geboorte hebben tot deze beslissing geleid.

Plots ervoer ik hoe mijn interesses over de ontwikkeling van het kind uit men studies en mijn buikgevoel als moeder, samenkwamen. Het zette mij ook aan om mij nog verder te verdiepen in de literatuur rond verbindend en afgestemd opvoeden. Vaak heeft dit ook andere benamingen zoals “responsief ouderschap”, “concious parenting”, “Aware Parenting”, enzovoort. Allemaal stuk voor stuk visies waaruit ik mijn inspiratie haal en waar ik als klinisch psychologe en als moslima volledig achter sta.

Bovendien, leerde ik ook heel veel over mezelf en mijn eigen achtergrond (zowel cultureel als binnen mijn familie). Het stelde mij in staat om met een heel andere blik naar mijn eigen opvoeding te kijken. Ik leerde mezelf beter kennen. Iets wat mij hielp om nog een betere psychologe te worden vandaag.

Het echt meemaken van een proces van heling en zelfzorg was zo verrijkend voor mij als mens en als psychologe, dat ik dit graag wil kunnen overbrengen naar mijn cliënten en zusters. Oprecht wens ik ieder mens toe dat ze hun persoonlijke stukje kunnen omarmen en verbeteren. Ik sta te popelen om jou te leren kennen en samen ook jouw weg van heling te bewandelen. In verbinding staan met onszelf is immers de eerste stap naar het in verbinding staan met ons gezin en anderen.

Alles waar ik voor sta, vindt ook zijn directe aansluiting in mijn overtuiging als gelovige. Naast een vertrouwen op Allah, dienen immer ook de juiste asbaab (middelen/oorzaken) te worden genomen om een gunstig resultaat te kunnen bereiken.

Bidaya is niet toevallig op mijn pad gekomen; hun missie en visie valt absoluut samen met hoe ik de dingen voel en zie. Het is voor mij een droom om hier opnieuw te kunnen starten en te werken om onze Ummah hierin te ondersteunen.

Hoewel iedereen bij mij welkom is, spits ik mij vooral toe op enkele specifieke thema’s en bepaalde doelgroepen.

Waarvoor kan je bij mij terecht en met welke specifieke doelgroepen werk ik het meest?

1.       Perinatale begeleiding van moeders (vanaf kinderwens/conceptie tot na de geboorte). Bewust beleven van arbeid en (thuis)bevalling, ondersteuning in bepaalde keuzes omtrent het perinatale, verwerking eerder opgelopen geboortetrauma, …

2.       Begeleiding van ouders van kinderen tussen 0 en 5 jaar (infant mental health). Volgende thema’s kunnen aan bod komen: vermoeden van geboortetrauma, stress, huilen, slapen, liefdevol grenzen stellen, hechting, verbindend spelen, emotieregulatie, …

3.       Jonge meisjes en vrouwen (vanaf 15 jaar) kunnen ook bij mij terecht in de praktijkruimte van Bidaya. Een selectie van mogelijke thema’s: identiteitsvragen, zingeving en zingevingsvragen, zelfvertrouwen/negatief zelfbeeld, faalangst, stress, depressieve gevoelens, hoogsensitiviteit, intimiteit/seksualiteit (binnen het islamitische kader), moeilijkheden met relaties, trauma, depressieve gevoelens, verwerking kinder- en jeugdtijd, …

Ik kijk er naar uit om samen met jou dit pad te bewandelen..

Baarak Allahou fiki 

Warme en hartelijk groet,
Ilhem

Assalaamou aleykoum wa rahmatoullahy wa baarakaatouh

Graag een afspraak maken? (Zowel in de praktijkruimte als online is mogelijk)

Mailen: ilhem.psycholoog@gmail.com

Bellen, sms’en of Whatsapp: +32 456 58 97 72

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie: 922123331

Werkregio

Limburg: Diest, Tessenderlo, Beringen, Leopoldsburg, Heusden, Lummen, Houthalen, Zonhoven, Herk-de-Stad, Hasselt, Alken, Diepenbeek, Bilzen, Genk

Antwerpen: Wijnegem,  Antwerpen (2000, 2018,2020,2060), Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Wilrijk

Staat je woonplaats er niet tussen? Stuur ons dan gerust een berichtje en dan bekijken we de mogelijkheden!

Chat openen
Vragen? stuur ons een berichtje! :)